Саудівський вчений заборонив мусульманам підтримувати “Аль-Каїду”

1
Свобода слова – це не те саме, що вседозволеність
1
«Приналежність до так званої “Аль-Каїди” - це харам», - сказав Аль-Обейкан
1
1
14.01.2010
Оцініть статтю: 
(470 оцінки)
oksana
Зображення користувача oksana.

Відомий саудівський вчений видав фатву, що забороняє мусульманам вступати у ряди “Аль-Каїди” і назвав це порушенням ісламського вчення. У той же час надходять повідомлення про активізацію діяльності “Аль-Каїди” у Ємені.

Радник при дворі короля Абдулли шейх Абдул Мохсен Аль-Обейкан заявив, що мусульмани, які приєднуються до войовничого угруповання і беруть участь у терористичних операціях, звертають з істинного шляху ісламу, пише саудівська газета Okaz.

«Приналежність до так званої “Аль-Каїди” - це харам», - сказав Аль-Обейкан, нагадавши, що «проливати кров інших, не маючи на те права, суворо заборонено».

Обейкан повторив офіційну точку зору влади Саудівської Аравії, яка вважає, що ідеологія “Аль-Каїди” базується на принципах такфіризму - погляду, що виправдовує вбивство тих, хто звинувачується у віровідступництві. Кожний, хто приєднується до “Аль-Каїде” «належить до секти, яка проповідує такфіризм», - сказав він.

Незважаючи на те, що у Саудівській Аравії не залишилося членів “Аль-Каїди”, терористична організація влаштувалася у сусідньому Ємені, який тепер став основною базою їхніх агентів на Аравійському півострові, повідомляє «Іслам для всіх» з посиланням на alarabiya.net.

Обейкан, що зіграв провідну роль у розробці програм реабілітації бойовиків, що розкаялися, закликав членів “Аль-Каїди” у Ємені відмовитися від своїх переконань і здатися владі.

Вчений також нагадав, що «мусульмани не повинні виступати проти своїх лідерів або провокувати розбрат серед людей».

За матеріалами «Іслам для всіх»

Посилання на тему:

Новини

Експерти: 85% жертв “Аль-Каїди” - мусульмани

«Хамас» - це не «Аль-Каїда»

Статті

Коранічне тлумачення питань миру, ненасильства і міжнародної безпеки

Ознаки псевдоісламського екстремізму

Щоб додати коментар, увійдіть або зареєструйтесь
Якшо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.