63% українців вважають, що церква повинна бути відділена від держави

63% українців вважають, що церква повинна бути відділена від держави
08.10.2007
Оцініть статтю: 
(221 оцінка)
oksana
Зображення користувача oksana.

Згідно даних статистики, США є однією з найбільш релігійних країн світу серед індустріально розвинених держав. 90% американців заявляють, що вірять у Бога, приблизно 60% - моляться щодня.

За даними дослідження, проведеного Інститутом соціальних досліджень в 80-ти країнах світу, 46% американців щонеділі відвідують церкву (синагогу, мечеть, храм та ін.) - аналогічно чинять лише 14% британців, 8% французів, 7% шведів і 4% японців, 2% росіян. 58% американців постійно думають про сенс життя, у Німеччині таких 31%, Великобританії - 26%, у Японії - 25%.

Разом з цим, більшість жителів світу вважають, що релігія - особиста справа людини, тому релігійні інститути повинні бути відокремлені від держави. Так, наприклад, думають 55% жителів Росії, Узбекистану і США, 63% жителів України, 65% поляків та індусів, 67% італійців і японців, 68% німців, 70% англійців, 72% словаків, 73% французів, 75% чехів і 84% жителів Берега слонячої кістки. Найменш зацікавлені у відділенні релігії від держави жителі Йорданії (лише 24% виступають за сецесію), Болівії (30%), Пакистану (33%) і Анголи (34%).

Комісія Конгресу США з релігійної свободи у світі віднесла до країн, у яких релігійні права порушуються найбільшою мірою, Бірму, Китай, Єрітрею, Індію, Іран, Північну Корею, Пакистан, Саудівську Аравію, Судан, Туркменістан і В'єтнам. Правозахисна організація Freedom House у своєму «чорному списку» разом із цими державами, згадує також Білорусь, Афганістан, Ізраїль і Палестинські Території, Єгипет, Францію, Ірак, Ліван, Нігерію, Росію, Сербію та Узбекистан.

За матеріалами ФОКУС

Щоб додати коментар, увійдіть або зареєструйтесь
Якшо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.