У відповідь на погрози терористів, нідерландські мусульмани запропонували охороняти коптські церкви «від спільного ворога»

1
«У Криму багато конфліктогенних факторів. Однак це не привело до дестабілізації ситуації, а всі міжетнічні проблеми створюються політиками», - к.іст.н. Андрій Никифоров.
1
Копти на месі в Голландії
1
1
05.01.2011
Оцініть статтю: 
(365 оцінки)
oksana
Зображення користувача oksana.

У вівторок мусульмани Нідерландів запропонували охороняти три коптських церкви у зв'язку з терактом, що стався у новорічну ніч в Єгипті, в результаті якого загинув 21 християнин-копт і було поранено ще 79.

Мусульманська рада Нідерландів, Рада марокканських церков і Федерація ісламських організацій запропонували захист трьом церквам в Нідерландах, що потрапили до списку п'ятдесяти коптських церков, розташованих у Єгипті та Європі, яким погрожували терористи на сайті Аль-Каїди.

Ісламські організації Нідерландів запевнили в тому, що «у відповідь на погрози Аль-Каїди, мусульмани готові охороняти три церкви в Амстердамі, Утрехті та Ейндховені».

У Нідерландах проживає близько мільйона мусульман і 6 тисяч коптів, тут налічується сім коптських церков.

Голландські ісламські організації закликали всіх мусульман засудити теракти, «тому що Аль-Каїда діє від імені ісламу. Християни-копти, ми, мусульмани, і всі голландці мають одного ворога - це терористи», - йдеться в опублікованій ними заяві.

В інтерв'ю AFP священик коптської церкви в Амстердамі Арсеніус аль-Барамусі (Arsenious al-Baramousy) повідомив, що збирається зустрітися з мусульманськими лідерами. «Я прийму їхню пропозицію, яка мене дуже порадувала», - сказав він, додавши, що 12 добровольців із числа парафіян його церкви вже охороняють її та оглядають усіх відвідувачів.

За словами священика, він зв'язався з поліцією, і вона «приймає відповідних заходів» напередодні православного Різдва, яке буде святкуватися у п'ятницю, 7 січня.

Поліція міста Утрехт повідомила, що підсилила заходи безпеки у коптській церкві.

За матеріалами «Іслам для всіх»

Посилання на тему:

Мета теракту в Єгипті – нацькувати на мусульман прихильників інших релігій, - муфтій Саудівської Аравії

Мусульмани України засуджують напад на церкву в Єгипті і закликають єгипетський народ об'єднатися

Напади на християн не мають нічого спільного з ісламом, - єгипетські вчені

Щоб додати коментар, увійдіть або зареєструйтесь
Якшо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.