Канадські мусульмани влаштували різдвяну вечерю для малозабезпечених

У Криму пройшла III наукова конференція, присв'ячена міжетнічним і міжконфесіональним відносинам
1
Монік Хан (Monique Khan) пишається тим, що змогла у це важливе для християн свято подарувати трохи радості знедоленим.
1
31.12.2010
Оцініть статтю: 
(312 оцінки)
Теги: 
oksana
Зображення користувача oksana.

Канадські мусульмани вкотре продемонстрували готовність допомогти ближньому, організувавши різдвяну вечерю для своїх побратимів-християн із незаможних верств населення, пише канадська Montreal Gazette.

«Ми самі не святкуємо Різдво, але, служачи людям, ми служимо Аллахові», - каже Ісмаїл Мохаммед (Ismail Mohammed), житель міста Грінфілд-парк, провінція Квебек.

Цього року громада місцевої мечеті вирішила приєднатися до своїх сусідів-християн у підготовці до святкування Різдва. Мусульмани вклали 2 тисячі доларів в організацію урочистої вечері, що відбулася в різдвяний святвечір з ініціативи однієї з християнських місій Монреаля, що надає допомогу бездомним і нужденним.

Мусульмани відгукнулися на заклик християнських пасторів допомогти бідним у це світле свято. Завдяки їх участі фонд заходу поповнився удвічі.

Мусульмани не лише фінансували свято, а й особисто готували частування для більш ніж трьохсот чоловік.

Монік Хан (Monique Khan), наприклад, пишається тим, що змогла у це важливе для християн свято подарувати трохи радості знедоленим.

Прагнення до миру

Мусульмани складають близько 1,9% населення Канади, яке в цілому нараховує 32800 тисяч чоловік.

Для мусульман участь в акції - можливість виявити свою небайдужість і бажання відігравати вагому роль у житті всього суспільства.

«Ми бажаємо співпрацювати з людьми різних віросповідань, - пояснює Мохаммед - індус за походженням, який виріс у Пакистані. - Ми приїхали до цієї країни в пошуках миру і хочемо, щоб тут панував мир».

Чоловік Монік інженер Ірфан Хан (Irfan Khan) вважає, що участь іммігрантів в організації подібних заходів - кращий спосіб довести їх лояльність по відношенню до нової батьківщини.

«Коли ми приїхали сюди, у нас не було нічого. Ми тяжко працювали, і в нас усе вийшло. Це суспільство дало нам дуже багато, тепер - наша черга відплатити йому добром».

За даними опитувань, переважна більшість мусульманської діаспори Канади пишається своєю приналежністю до канадської нації.

За матеріалами «Іслам для всіх»

Посилання на тему:

Президент Ірану привітав християн з Новим роком і Різдвом

Щоб додати коментар, увійдіть або зареєструйтесь
Якшо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.