Духовне управління мусульман «Умма» закликає не розпалювати ісламофобію в Україні

1
Крім своїх робіт, юні таланти продемонстрували вміння читати Коран і показали гумористичну театралізовану виставу про Ахмет-акая.
1
Іслам — це не вседозволеність і свавілля, а — строгий порядок, людяність і толерантність
1
1
30.10.2009
Оцініть статтю: 
(578 оцінки)
oksana
Зображення користувача oksana.

Духовне управління мусульман «Умма» закликає громадскість ставитися до мусульман України як до частини українського суспільства і не розпалювати міжетнічну й міжконфесійну ворожнечу.

Як йдеться в офіційній заяві, текстом якої володіє «Іслам в Україні», ДУМУ «Умма» стурбоване подіями, що відбулися в АР Крим і були витлумачені як спалах «ісламського екстремізму».

У зверненні відзначається: «Усвідомлюючи важливість цього питання, ми погоджуємося з тим, що є окремі мусульмани, які сповідують радикальні ідеї, що взагалі суперечать ісламським принципам. Із початком президентських перегонів із наявності нечисленних радикальних груп зробили проблему державного масштабу, лякаючи громадськість і провокуючи ісламофобію в українському багатонаціольному й багатоконфесійному суспільстві, яке завжди славилося своєю толерантністю».

«Нам, мусульманам України, дуже прикро, що дехто з політичних діячів ставить свої передвиборні інтереси вище за інтереси держави й суспільства. Триває залякування людей загрозою «ісламського екстремізму». У відповідь здіймається хвиля ісламофобії, чого ніколи не спостерігали в Україні раніше. 18 років незалежності минули без великих потрясінь і міжконфесійних конфліктів. Будь-які прояви екстремізму завдають шкоди передусім самим мусульманам, бо наводять тінь на добре ім’я мусульман України. Наша спільна батьківщина, Україна, у важкий період кризи дуже постраждає від таких гучних заяв.

Екстремізм не притаманний мусульманам України, і не треба його штучно провокувати. Радикальні дії певних осіб, які використовують ісламські гасла, ми оцінюємо як кримінал. Іслам — це не вседозволеність і свавілля, а — строгий порядок, людяність і толерантність», наголошується у заяві.

Духовне управління мусульман України «Умма» звертається до політиків, урядовців і журналістів із проханням ставитися до мусульман України як до частини українського суспільства й не розпалювати міжетнічну й міжконфесійну ворожнечу.

За матеріалами прес-служби ДУМУ «Умма»

Посилання на тему:

Новини

ДУМК просить Меджліс розглянути питання про екстремістські релігійні організації

Міліція вжила радикальних заходів

Україні потрібне законодавство, що перешкоджатиме легалізації екстремістських організацій - Ю. Луценко

Міліція Криму заявляє про ліквідацію банди, члени якої «готувалися до ведення збройного джихаду»

Заяви про активізацію радикалів у Криму - це намагання отримати дивіденди напередодні виборів, вважає Р. Чубаров

Кримська міліція вважає, що місцева влада не перешкоджає поширенню радикальних релігійних течій

Статті

Експерти вважають події у Криму піаром і пов'язують їх із майбутніми виборами в Україні

Огляд преси

Моніторинг ЗМІ: «Всесвітній халіфат» і Україна

Щоб додати коментар, увійдіть або зареєструйтесь
Якшо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.