НКРЕ затвердила нові ціни на природний газ для опалення культових споруд релігійних організацій

1
Навіть у випадку якщо релігійні організації сплачуватимуть за газ за максимальним тарифом, ціна його буде в 1,5 рази нижче вартості палива, яке відпускається їм зараз.
02.10.2009
Оцініть статтю: 
(240 оцінки)
oksana
Зображення користувача oksana.

Національна комісія регулювання електроенергетики України (НКРЕ) прирівняла ціни на природний газ, який відпускається релігійним організаціям для опалення культових споруд, до роздрібних цін на газ для населення. Таке рішення закріплено постановою НКРЕ №1129 от 01.10.2009 р., яке було ухвалено на засіданні Національної комісії.

Національна комісія регулювання електроенергетики України (НКРЕ) прирівняла ціни на природний газ, який відпускається релігійним організаціям для опалення культових споруд, до роздрібних цін на газ для населення. Таке рішення закріплено постановою НКРЕ №1129 от 01.10.2009 р., яке було ухвалено на засіданні Національної комісії.

Нові тарифи для релігійних організацій починають діяти з 1 жовтня 2009 року, повідомляє Інститут релігійної свободи.

Згідно постанови НКРЕ, встановлено такі ціни на природний газ для опалення культових споруд релігійних організацій (з урахуванням ПДВ).

За умови, що обсяг споживання природного газу не перевищує 2,5 тис. кубометрів на рік: за наявності газових лічильників ціна природного газу становить 48,36 коп. за 1 кубометр, за відсутності лічильників – 53,16 коп. за 1 кубометр.

За умови, що обсяг споживання природного газу не перевищує 6 тис. кубометрів на рік: за наявності газових лічильників – 73,20 коп. за 1 кубометр, за відсутності лічильника – 80,52 коп. за 1 кубометр.

За умови, що обсяг споживання природного газу не перевищує 12 тис. кубометрів на рік: за наявності газових лічильників – 149,88 коп. за 1 кубометр, за відсутності лічильника – 164,82 коп. за 1 кубометр.

У разі, якщо обсяг споживання природного газу понад 12 тис. кубометрів на рік: за наявності газових лічильників ціна природного газу становить 179,04 коп. за 1 кубометр, за відсутності лічильника – 196,86 коп. за 1 кубометр.

Таким чином, для опалення культових споруд релігійних організацій встановлені такі самі диференційовані ціни на газ в залежності від категорії споживача та рівня його споживання, як для населення. Цим рішенням НКРЕ забезпечила реалізацією постанови Уряду від 3 жовтня 2009 року, якою було встановлено зменшення цін природного газу для потреб релігійних організацій до рівня, як для населення.

За словами голови НКРЕ Валерія Кальченка, які передає «Інтерфакс-Україна», навіть у випадку якщо релігійні організації споживатимуть більше 12 тис. кубометрів газу на рік, ціна його буде в 1,5 рази нижче вартості палива, яке відпускається їм зараз.

Як повідомлялося раніше, 13 липня 2009 року Прем'єр-міністр Юлія Тимошенко на зустрічі з Всеукраїнською Радою Церков і релігійних організацій запевнила, що Уряд доведе до логічного завершення питання надання комунальних послуг Церквам і РО за цінами, встановленими для населення. «Це основне питання для церков і культових споруд, і це саме те, що ми робитимемо і доведемо до кінця», – запевнила Юлія Тимошенко духовних провідників країни.

До цього часу релігійні організації сплачували за газ, як промислові підприємства. Для порівняння: вартість природного газу для промисловості становить 310 доларів за тисячу кубометрів при ціні для населення у 402 – 622 гривень (близько 46,7 – 72,3 доларів) за тисячу кубометрів залежно від обсягів споживання.

За матеріалами Інституту релігійної свободи

Посилання на тему:

Уряд знизив тарифи на природний газ для релігійних організацій до рівня, як для населення

Щоб додати коментар, увійдіть або зареєструйтесь
Якшо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.