Євросоюз вимагає, щоб «Ізраїль» припинив експансію поселень

1
Учасники акції протесту вимагають припинити виділення земельних ділянок у с. Кітен (Семенівка), на території якого у додепартаційний період знаходилися мусульманський цвинтар Ак-Таш і мечеть
1
«Ми вимагаємо повного заморожування експансії незаконних єврейських колоній і будемо триматися цієї лінії», - Мігель Ангел Моратінос.
1
1
25.03.2010
Оцініть статтю: 
(597 оцінки)
oksana
Зображення користувача oksana.

Євросоюз закликав ізраїльський уряд зупинити всю поселенську діяльність на окупованих палестинських територіях.

«Ми вимагаємо повного заморожування експансії незаконних єврейських колоній і будемо триматися цієї лінії», - заявив іспанський міністр закордонних справ Мігель Ангел Моратінос, чия країна зараз головує в ЄС.

На саміті в Брюсселі міністри закордонних справ ЄС також зажадали, щоб Тель-Авів погодився на створення незалежної держави Палестина зі Східним Єрусалимом в якості столиці.

Керівник МЗС, він же головний лібераст «Ізраїлю», перебував у Брюсселі з метою двосторонніх переговорів з Німеччиною, Італією, Нідерландами, Литвою та Мальтою, коли сіоністський прем'єр-міністр вирішив терміново відкликати його.

Нові заклики ЄС до Тель-Авіву з'явилися всього кілька днів після того, як близькосхідна «четвірка» посередників, що складається з США, ООН, ЄС і РФ, засудила ізраїльський план експансії поселень на окупованих палестинських територіях.

Натаньяху, однак, відмовився виконати ці вимоги міжнародного співтовариства, заявивши, що політика будівництва в Єрусалимі залишиться такою ж, як і в Тель-Авіві.

За матеріалами «ПІЦ»

Посилання на тему:

Клінтон: Зв'язок США та «Ізраїлю» «непорушний»

Вашингтон зажадав, щоб «Ізраїль» відмовився від будівництва житла для незаконних поселенців

США зажадали від Тель-Авіва пояснень у зв'язку з будівництвом єврейських поселень

«Ізраїль» продовжить будівництво незаконних поселень на Західному березі ріки Іордан

Щоб додати коментар, увійдіть або зареєструйтесь
Якшо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.