Прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко перебуває з офіційним візитом у Лівії

1
Юлія Тимошенко стала першим українським Прем'єр-міністром, який відвідав з офіційним візитом Лівію
26.05.2009
Оцініть статтю: 
(181 оцінка)
oksana
Зображення користувача oksana.

Прем’єр-міністр України Юлія Тимошенко перебуває з дводенним офіційним візитом у Великій Соціалістичній Народній Лівійській Арабській Джамагирії. Як повідомили УКРІНФОРМу в Управлінні у зв"язках зі ЗМІ Секретаріату КМУ, до цього часу українські глави урядів не здійснювали офіційних візитів до Лівії.

Під час візиту планується, що Юлія Тимошенко зустрінеться з Лідером Великої Вересневої революції Муаммаром Аль-Каддафі, Секретарем Вищого Народного Комітету Лівії Аль-Багдаді Алі Аль-Махмуді та Секретарем Всенародного Конгресу Великої Соціалістичної Народної Лівійської Арабської Джамагирії Ембареком Шамехом.

В рамках візиту передбачається підписання чотирьох двосторонніх українсько-лівійських угод: про співробітництво у військово-технічній сфері, про співробітництво у сфері охорони секретної інформації, про співпрацю у сфері використання атомної енергії у мирних цілях, про співробітництво у сфері освіти.

За словами Юлії Тимошенко, Уряд намагається побудувати взаємовигідну співпрацю з урахуванням інтересів обох країн. Прем’єр-міністр України вважає, що «Лівія – ключ до Африки».

Земля в оренду

Крім того, Україна готова передати Лівії українські землі в оренду для спільного виробництва агропромислової продукції, повідомив міністр аграрної політики Юрій Мірошник під час офіційного візиту української делегації на чолі із прем'єр-міністром Юлією Тимошенко в Лівію. Про це передає РБК-Україна.

"Україна готова на правах оренди надавати землю лівійським компаніям для спільного виробництва агропромислової продукції. У квітні 2008 р. був підписаний меморандум про виконання проекту між "Індустріальним союзом Донбасу" і лівійською компанією, а сьогодні ми можемо запропонувати ряд аналогічних проектів. Зокрема, є пропозиція лівійській стороні запровадити спільне виробництво на 100 тис. га землі на базі компанії "Агросоюз" з випуску аграрної продукції", - сказав Ю.Мірошник.

Міністр пояснив, що передача в оренду землі - це "вимога лівійської сторони, тому що вони в цьому бачать певні гарантії".

"При цьому ми готові розширити співпрацю, тому що потреба Лівії у фуражному зерні й пшениці не обмежується 100 тис. га", - відзначив він. Ю.Мірошник також не виключає, що щорічно Україна може надавати до 40 тис. га землі в оренду Лівії.

Як повідомлялося раніше, 4-6 листопада 2008 року Україну з державним візитом відвідав лідер Лівійської Джамахірії Муаммар Каддафі. Лідери двох держав обговорили можливість реалізувати проекти лівійської сторони з розвитку інфраструктури українського ринку нафтопродуктів.

Також, сторони обіцяли налагодити експорт сільгосппродукції з України в Лівію. Тоді лівійських фермерів запросили створювати підприємства по переробці продовольства у нашій країні.

За матеріалами УКРІНФОРМ, РБК-Украіна

Посилання на тему:

Україну з державним візитом відвідав Муаммар Каддафі

Лівія хоче вирощувати хліб на території України

Щоб додати коментар, увійдіть або зареєструйтесь
Якшо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.