В Меджлісі вважають, що правоохоронці навмисно не розслідують акти вандалізму проти кримських татар

1
В ніч з 10 на 11 квітня 2008 року невідомі сплюндрували мусульманський цвинтар у селищі Чистеньке Сімферопольського району
21.05.2009
Оцініть статтю: 
(249 оцінки)
oksana
Зображення користувача oksana.

Голова Меджлісу кримськотатарського народу Мустафа Джемільов вважає, що акти вандалізму в Криму відносно мусульманських об'єктів, пам'ятників жертвам депортації, офісів Меджлісу залишаються безкарними через позицію керівництва правоохоронних органів.

Про це М. Джемільов заявив, виступаючи на Всесвітньому конгресі кримських татар, повідомляє інформагентство е-Крим.

«У керівництві правоохоронних органів часто знаходяться люди, погляди яких відносно кримських татар не дуже відрізняються від поглядів тих, хто скоює ці злочини», - вважає голова Меджлісу. За його даними, з 1991 року на центральний офіс Меджлісу у Сімферополі було скоєно більше 10 нічних нападів, але жодний з них не був розкритий і зловмисники не були затримані.

«Дух шовінізму і ворожості до кримських татар панує й у структурах влади автономії, існує неприкрита дискримінація кримських татар при прийомі на роботу. Досить сказати, що хоча кримські татари становлять уже близько 13-14% населення автономії, в органах влади їхнє представництво на рівні лише 4-5%», - додав М. Джемільов.

Про неприязнь до кримських татар свідчать і численні факти наруги над мусульманськими кладовищами.

Як повідомлялося раніше, безпрецедентний за своїми масштабами акт вандалізму стався в ніч з 9 на 10 лютого 2008 року у смт. Нижньогірському. Тоді були зруйновані майже всі надгробні камені на центральному мусульманському кладовищі. Місяць потому, в ніч з 10 на 11 квітня 2008 року невідомі сплюндрували мусульманський цвинтар у селищі Чистеньке Сімферопольського району. А в ніч з 2 на 3 травня ц.р. невідомі особи змістили з місця і повалили на землю кілька надмогильних плит на мусульманському цвинтарі у Бахчисараї.

За матеріалами е-Крим

Посилання на тему:

В Сімферополі підпалили медресе мусульманської громади «Баттал Челебі»

У Бахчисараї обурені актом вандалізму на мусульманському цвинтарі

Меджліс кримських татар заявляє про напад на свій офіс у Сімферополі

ОІК виступила на захист ісламських святинь на Кримському півострові

В Сімферополі сплюндрували мечеть

Черговий акт вандалізму на мусульманському цвинтарі

В Криму вандали зруйнували мусульманський цвинтар

Щоб додати коментар, увійдіть або зареєструйтесь
Якшо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.