В Криму буде свій ісламський університет

1
«Зинджирли медресе» вважається найстарішим навчальним закладом, як на території Криму, так і у Східній Європі
20.05.2009
Оцініть статтю: 
(259 оцінки)
oksana
Зображення користувача oksana.

На території пам'ятного комплексу «Зинджирли медресе» («Медресе з ланцюгом») буде заснований ісламський університет.

Про це вчора, 19 травня, у ході відкриття Всесвітнього конгресу кримських татар у м. Бахчисарай заявив перший заступник Голови Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров, пише QHA.

Зокрема, Р. Чубаров відзначив, що після реставрації і відновлення історичного комплексу, «Зинджирли медресе» буде перетворено на музей, на території якого буде розташований будинок Духовного управління мусульман Криму. Більше того, на території комплексу буде заснований ісламський університет, на базі якого проводитимуться дослідження в області ісламу, а також історії Криму.

Перший заступник голови також додав, що саме цей університет стане прекрасною можливістю у Криму готувати імамів, - духовних наставників у мечетях.

Нагадаємо, що раніше вже велися переговори про відкриття ісламського університету найближчим часом. Про це заявив заступник муфтія мусульман Кримської автономії Енвер Нагашев.

У свою чергу міністр освіти і науки Криму Валерій Лавров заявив, що ДУМК вправі сам створювати духовні установи. "Релігія в нашій країні відділена від держави. Інша справа, якщо це буде світський ісламський університет. У цьому випадку, як і у відкритті будь-яких інших вишів, всю відповідальність на себе, починаючи з моменту відкриття і до результату на виході, бере на себе Кабінет міністрів України", - підкреслив Лавров.

На даний час у Криму діє 103 вищі навчальні заклади.

За матеріалами QHA

Посилання на тему:

В Криму відкриється Ісламський університет

Щоб додати коментар, увійдіть або зареєструйтесь
Якшо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.