В Києві почалося будівництво першого в місті мінарету

1
В Києві почалося будівництво першого в місті мінарету. Фото газети «Сегодня»
16.04.2009
Оцініть статтю: 
(123 оцінки)
oksana
Зображення користувача oksana.

13 квітня у Києві почалося будівництво першого в місті мінарету - вежі, з якої служитель мечеті закликає віруючих на молитву п'ять разів на день. Правда, у Києві подібних закликів, обіцяють мусульмани, не буде.

Планується, що висота мінарету складе близько 27 метрів, метрів на 7-8 вище купола мечеті. Будівництво ведеться при мечеті Ар-Рахма.

Як повідомляє газета «Сегодня», мусульмани не будуть будити на світанку киян своїми гучними закликами до молитви через динаміки, як це робиться у мусульманських країнах. У мечеті говорять, що динаміки по проекту не передбачені.

Мінарети біля мечетей будують практично у всіх країнах західної Європи, де проживають мусульмани. Правда, у лютому 2007 року ультраправі австрійської федеральної землі Корінтія не дозволили будівництво мечетей і мінаретів на своїй території. У більшості ж європейських країн мусульманам просто заборонили закликати парафіян на молитви 5 разів на день через динаміки. Однак у деяких країнах (наприклад, Британії і Швеції) це все-таки дозволено раз на тиждень.

Найдревніші мінарети служили дозорними вежами, на яких велося спостереження за територіями навколо міста. Потім їх стали використати для скликання мусульман на молитву.

За матеріалами газети «Сегодня»

Посилання на тему:

Медресе у м.Старий Крим відкриють до нового навчального року

Місце будівництва мечеті постраждало від нападу варварів

В Криму пройшло урочисте відкриття мечеті «Кувейт»

Щоб додати коментар, увійдіть або зареєструйтесь
Якшо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.