В українській міліції багато расистів

08.04.2009
Оцініть статтю: 
(381 оцінка)
oksana
Зображення користувача oksana.

Українська міліція, як і суспільство в цілому, значною мірою вражена расовою та етнічною нетерпимістю. Про це йдеться у заяві Української ради у справах біженців, повідомляє Зеркало недели з посиланням на УНІАН.

«Незважаючи на велику кількість вчень особового складу правоохоронних органів і семінарів в області протидії расизму і ксенофобії, проведених Управлінням моніторингу дотримання прав людини у діяльності ОВД Міністерства внутрішніх справ України, продовжують відбуватися кричущі порушення прав біженців і мігрантів працівниками МВС», - говориться у заяві.

Зокрема, як відзначають в Українській раді у справах біженців, у Волинському пункті тимчасового перебування іноземців та осіб без громадянства УМВД України під загрозою депортації і примусового повернення перебувають сомалійські біженці. Крім того, за словами правозахисників, МВС України виявилося «не в змозі провести безпристрасну і об'єктивну перевірку обставин протиправної депортації з України тамільських біженців» у 2008 році та обнародувати її результати, а самі українські міліціонери нерідко сприймаються іноземцями як «фактор загрози».

«Хоча з моменту обнародування Вінницькою правозахисною групою свідчень жертв нападу міліціонерів на біженців із Сомалі пройшло більше двох тижнів, ніхто з винних, ніхто з обвинувачуваних у нападі не був притягнутий до відповідальності, а реакція вінницької і київської міліції, а також прокуратури на цю ситуацію є неадекватною», - заявили в Українській раді з питань біженців.

За матеріалами Зеркало недели

Посилання на тему:

СБУ порушила справу за фактом поширення в Полтаві релігійної літератури, яка розпалює національну і релігійну ворожнечу

Українці стають більш нетерпимими

Верховна Рада України посилила відповідальність за розпалювання ворожнечі

Щоб додати коментар, увійдіть або зареєструйтесь
Якшо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.