Конфлікт навколо відкриття нічного клубу з одіозною назвою врегульований

02.03.2009
Оцініть статтю: 
(202 оцінки)
Теги: 
oksana
Зображення користувача oksana.

Київська міська влада поставила крапку у скандалі навколо відкриття 27 лютого нічного клубу з назвою «Мекка». Про це розповів заступник голови КМДА Сергій Рудик.

«Кілька днів тому у пресі з’явилася інформація про відкриття у столиці нового клубу-ресторану. Причому у тексті в образливій для всіх мусульман формі обігравалася назва цього розважального закладу та пропонувалося «здійснити хадж» до нього. Мекка – одна з головних святинь ісламу, а Хадж – духовне таїнство та священний обов’язок кожного мусульманина. Тому використання цієї назви на вивісках розважальних закладів, а духовних таїнств у рекламних цілях є безумовно образливим для почуттів мусульман Києва, України та всього світу», – підкреслив Сергій Рудик. Інформує Іслам для всіх з посиланням прес-службу КМДА.


У свою чергу, до міськдержадміністрації звернулися мусульманські громади Києва з проханням вжити заходів проти відкриття клубу з назвою «Мекка».

«Від імені членів Всеукраїнської асоціації громадських організацій «Альраід» дозвольте подякувати Вам за швидке реагування на наше звернення із приводу нічного клубу під назвою «Мекка». Ми вдячні за Ваше сприяння у забороні його відкриття під священною ісламською назвою. Зі свого боку будемо і надалі працювати над тим, щоб в українському суспільстві не було місця міжконфесійним конфліктам і ворожнечі, а панували мир і згода», - говориться у зверненні українських мусульман до заступника голови КМДА.

У п'ятницю 27 лютого відбулася нарада під головуванням Сергія Рудика, у якій взяли участь всі причетні сторони: правоохоронці, представники відповідних органів державної влади, мусульманських громад і власник клубу. На вимогу КМДА власники погодилися змінити назву цього закладу на «No name» або «Без назви», пише «Київ.proUA.com».

«Міська влада нікому не дозволяла і не дозволить у майбутньому розпалення релігійної ворожнечі і ненависті або будь-яким іншим способом кривдити релігійні почуття жителів столиці. Тому застерігаю всіх: будьте зваженими у своїх висловленнях і намірах. Адже, несуттєві, на перший погляд, речі можуть у перспективі привести до серйозних наслідків», - звернувся заступник голови КМДА до присутніх на нараді.

За матеріалами Іслам для всіх

Щоб додати коментар, увійдіть або зареєструйтесь
Якшо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.