Всесвітній форум виробників халяльної продукції пройшов у Гаазі

1
"...дотепер основною проблемою в притягненні до відповідальності за розпалювання ворожнечі була не незначна міра відповідальності, а недієвість тих інструментів, які вже є", - заявив М.Буткевич.
1
Організатори WHF поставили перед собою завдання сприяти розвитку світового ринку товарів для мусульман.
1
1
23.11.2009
Оцініть статтю: 
(392 оцінки)
oksana
Зображення користувача oksana.

18-19 листопада у Гаазі пройшов Всесвітній форум халяльной продукції (WHF). Вперше подібний захід був проведений за межами Малайзії і спрямований на використання потенціалу європейського ринку халялю. Організатори впевнені, що Всесвітній форум халяльної продукції у Європі, у якому взяли участь провідні учасники галузі з 33 країн, у тому числі Європи, Південно-східної Азії, Африки, Близького Сходу, Сполучених Штатів і Австралії, дозволить поглибити поняття про можливості халяльної галузі на європейському континенті.

Учасники форуму обговорили не лише ділові перспективи, а й звернулися до питань і проблем галузі. У рамках заходу пройшли засідання і дискусії, присвячені різним актуальним питанням. Серед доповідачів форуму були муфтій Боснії і Герцеговини Мустафа Церич та учасник британської Ради захисту сільськогосподарських тварин доктор Майкл Епплбі. На завершення форуму прийнята резолюція, яка повинна реально посприяти розкриттю потенціалу халяльної промисловості у Європі, повідомила засновниця Всесвітнього форуму халяльной продукції Джумаатун Азмі.

За її словами, організатори обрали Гаагу місцем проведення європейського форуму халялю через нейтральну позицію міста і його потенційну можливість стати одним із ключових перевалочних пунктів при транспортуванні халяльної продукції з Роттердама, де уже кілька років функціонують складські приміщення для цього виду товарів. На думку організаторів, найважливішим завданням заходу є ознайомлення з концепцією халялю жителів Європи, у тому числі немусульман.

За останніми даними у Європі проживає близько 51,2 мільйона мусульман, причому кожні десять років їхня кількість збільшується на 140%. Незважаючи на те, що на європейському континенті зосереджені лише 3,2% світового мусульманського населення, регіон споживає більше 10% світової халяльної продукції, що вказує на величезний потенціал цього ринку.

Вперше Всесвітній форум халяльної продукції відбувся у 2006 р., його організатори поставили перед собою завдання сприяти розвитку світового ринку товарів для мусульман, - повідомляє «Іслам для всіх» з посиланням на матеріали «Worldbulletin».

За матеріалами Іслам.ру

Посилання на тему:

У Сімферополі пройде ярмарок продукції халяль

Вперше в Україні провідним виробником налагоджене виробництво халяльної курятини

Сотні тисяч чоловік вимагають визнання халяль на рівні міжнародного права

Щоб додати коментар, увійдіть або зареєструйтесь
Якшо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.