В Секторі Газа поранена громадянка України і її дитина

1
За дві доби масованих бомбардувань ізраїльських ВПС за останніми даними число загиблих наближається до 400 чоловік, поранених більше 1500 чоловік. (фото English.Aljazeera.net)
31.12.2008
Оцініть статтю: 
(493 оцінки)
oksana
Зображення користувача oksana.

Громадянка України з дитиною поранені в результаті ізраїльських авіаударів по Сектору Газа, вони доставлені в одну з місцевих лікарень, повідомляє в неділю агентство УНІАН з посиланням на прес-службу МЗС України.

Вони отримали поранення склом у момент вибуху однієї з бомб, говориться в повідомленні.

Яких-небудь інших подробиць у документі не приводиться.

Посольство України в «Ізраїлі» підтримує зв'язок із громадянами країни в Секторі Газа, щоб при потребі надати можливе сприяння.

Посольство України в «Ізраїлі» продовжує «відслідковувати наступний розвиток подій у Палестинській Автономії, щоб при потребі надати допомогу нашим співгромадянам, які перебувають у регіоні», - відзначається в повідомленні.

Ізраїльські ВПС почали масовані бомбардування Гази в суботу 27 грудня. За останніми даними палестинської сторони, жертвами ізраїльських авіаударів за 2 з половиною доби стали майже 400 чоловік, госпіталізовані 687 потерпілих.

Усього за два дні бомбардувань поранення отримали вже більше 1500 чоловік, повідомляють інформагентства з посиланням на представника палестинського Міністерства охорони здоров'я Муавія Хасанена.

Методичне знищення

Періодичні авіаудари не припиняються цілодобово, за даними Палестинського інформаційного центру (ПІЦ), у ніч із 28 на 29 грудня був розбомблений будинок сімейства Баалуш, загинули п'ятеро дівчат-сестер. У Рафасі атакована родина Абси, загинули Мухаммад, 14 років, Ахмад, 13, і Зіад, 4 роки.

Ізраїльтяни нанесли авіаудар по будівлі Ісламського університету в Газі, повідомляє Reuters 29 грудня з посиланням на джерело в палестинському русі ХАМАС.

За свідченням очевидців, на території кампусу, розташованого в самому центрі міста, вибухнуло п'ять ізраїльських ракет. В одному з корпусів почалася пожежа, повідомляє Lenta.Ru.

Ісламський університет у Газі є важливим культурним символом для палестинців. Він був заснований в 1979 році і став першим вищим навчальним закладом на території сектора Газа.

Ізраїльське керівництво на щотижневому засіданні вирішило мобілізувати 6,5 тис. резервістів і не заперечує можливості вторгнення на палестинську територію.

Тим часом, в.о. спікера парламенту в Газі д-р Ахмад Бахар закликав групи Опору відповісти на триваючі авіаудари по Сектору, що забрали життя сотень палестинців. У недільному інтерв'ю телеканалу «Аль-Акса» він обурився мовчанням арабських держав із приводу різанини, влаштованої «Ізраїлем» у Газі.

За даними ПІЦ у понеділок до обіду десятки мін і ракет сил палестинського опору були випущені в напрямку ізраїльських міст і поселень Аскалян, Асдуд, Мадждаль і Сдерот, у відповідь на безупинне знищення мирного населення Сектору Газа.

Світ операцію ізраїльтян засуджує. Рада Безпеки ООН вимагає негайно її припинити, з осудом дій «Ізраїлю» виступили МЗС Росії, верховний представник Євросоюзу та ін. У різних країнах, переважно арабських і європейських, проходять багатотисячні акції протесту проти дій ізраїльської армії в Секторі Газа.

За матеріалами Іслам для всіх

Посилання на тему:

Звернення мусульман України у зв’язку з бомбуванням Сектору Газа

В Україні виступили з осудом масованого бомбардування Сектору Газа

Щоб додати коментар, увійдіть або зареєструйтесь
Якшо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.