Правоохоронці затримали члена козачої громади «Соболь» за підозрою у причетності до вандалізму на мусульманському цвинтарі

1
Фрагмент передачі «Ісламського каналу» за участю популярного в США шейха Хамзи Юссефа.
20.11.2008
Оцініть статтю: 
(182 оцінки)
oksana
Зображення користувача oksana.

У Білогірськом районі правоохоронці затримали члена козачої громади «Соболь» Анатолія Лазєйкіна, підозрюваного в причетності до скоєння акту вандалізму на мусульманському цвинтарі в Нижньогірському районі. Про це агентству «Е-Крим» повідомив прес-офіцер Координаційної ради отаманів Криму Юрій Першіков.

За його інформацією, А. Лазєйкін був затриманий у селі Василівка співробітниками органів внутрішніх справ і доставлений у Сімферополь.

Як повідомляло агентство «Е-Крим», на початку листопада в Сімферополі правоохоронцями був затриманий член козачої громади «Соболь» Вадим Іловченко.

Раніше старійшина козачої громади «Соболь» Віталій Храмів назвав підозри про причетність його організації до погрому на мусульманському цвинтарі в Нижньогірському районі безпідставними. Він вважає, що погром на мусульманському цвинтарі є вираженням протистояння різних груп всередині мусульманської громади Криму.

В ніч з 9 на 10 лютого поточного року невідомі розгромили понад 200 надгробних каменів на мусульманскому кладовищі біля села Уваровка Нижньогірського району Криму. За даним фактом порушена кримінальна справа за ознаками статті 297 Кримінального кодексу України (наруга над могилами).

За даними Міністра внутрішніх справ України Юрія Луценко, у здійсненні цього злочину підозрюються члени козачої організації «Соболь».

За матеріалами агентства «Е-Крим»

Читайте також:

МВС допитує підозрюваних у погромі мусульманського цвинтаря

Черговий акт вандалізму на мусульманському цвинтарі

Акт вандалізму на мусульманському кладовищі вчинили козаки?

Меджліс вимагає відновити зруйнований вандалами цвинтар і закликає до взаємоповаги

Федерація єврейських спільнот України висловила співчуття мусульманам Криму

В Криму вандали зруйнували мусульманський цвинтар

Щоб додати коментар, увійдіть або зареєструйтесь
Якшо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.