За викладанням у школах Криму основ православної й ісламської культури встановлять контроль

06.11.2008
Оцініть статтю: 
(237 оцінки)
oksana
Зображення користувача oksana.

Прокуратура АРК вимагає від Міністерства освіти і науки Криму стежити за тим, як викладаються в школах автономії основи православної й ісламської культури.

Як повідомили в прес-службі прокуратури АРК, у ході проведеної прокурорської перевірки було встановлено, що в ряді шкіл республіки курси етики віри і релігієзнавства викладаються за підручниками і книгами, що не пройшли науково-методичної експертизи. Перевірка також показала, що в окремих установах ці предмети зробили примусовими - батьки не давали згоди на читання дітям лекцій з православної і ісламської культури; і що навчають основам духовної культури вчителі, що не пройшли підготовки. На всі ці порушення вказано в інформації прокурора АРК на адресу Ради міністрів і Верховної Ради автономії. Прокуратура пропонує владі розробити єдині правила викладання курсів матеріально-духовної спрямованості.

Крім того, прокуратура виражає стурбованість тим, що на сьогодні Міністерство освіти Криму не контролює загальноосвітній процес у духовних початкових закладах (в автономії їх дев'ять), і вимагає вжити заходів для того, щоб вихованці духовних закладів одержували повноцінну загальну освіту.

За матеріалами ОБКОМ

Щоб додати коментар, увійдіть або зареєструйтесь
Якшо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.