Держкомнацрелігій обіцяє, що незабаром його проект закону про депортованих буде внесений у парламент

04.06.2008
Оцініть статтю: 
(44 оцінки)
oksana
Зображення користувача oksana.

Розроблений Державним комітетом України у справах національностей і релігій проект закону про відновлення прав осіб, депортованих за національною ознакою, буде внесений на розгляд парламенту в найближчі два тижні.

Про це повідомив заступник голови Держкомітету у справах національностей і релігій Віктор Побєдоносцев 28 травня в Сімферополі на засіданні круглого столу на тему: «Соціально-культурна адаптація і інтеграція депортованих громадян в українське суспільство».

Як розповів В.Побєдоносцев, у цей час даний законопроект проходить узгодження в різних міністерствах. «У найближчі 10-15 днів законопроект буде поданий у парламент», - запевнив замголови Держкомнацрелігій.

За його словами, розробляючи даний законопроект, Держкомітет у справах національностей і релігій взяв за основу закон, який у червні 2004 року був прийнятий Верховною Радою України, однак ветований тодішнім Президентом Леонідом Кучмою.

«Ми врахували всі зауваження з приводу цього закону, внесли зміни і відправили на повторне узгодження», - повідомив В.Побєдоносцев.

Разом з тим замголови Держкомітету не виключив, що прийняття цього закону доведеться довго добиватися.

Раніше перший заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров розкритикував проект закону про відновлення прав осіб, депортованих за національною ознакою, розроблений Державним комітетом України у справах національностей і релігій. Р.Чубаров назвав зазначений законопроект «вихолощеним варіантом» закону, який у 2004 році був прийнятий українським парламентом, але ветований Л.Кучмою.

ДОВІДКА: 24 червня 2004 року Верховна Рада України прийняла в повторному другому читанні законопроект «Про відновлення прав осіб, депортованих за національною ознакою». Даний закон установлює гарантії держави стосовно прав депортованих осіб, а також принципи державної політики, повноваження органів державної влади і місцевого самоврядування з відновлення їхніх прав. 19 липня 2004 року Президент України Л.Кучма скористався правом вето і повернув закон у Верховну Раду.

За матеріалами КОНТЕКСТ-МЕДІА

Щоб додати коментар, увійдіть або зареєструйтесь
Якшо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.