Обама звернувся до мусульманського світу

Проблема толерантності в Криму - одна з найбільш гострих і болючих проблем автономії
Проблема толерантності в Криму - одна з найбільш гострих і болючих проблем автономії
1
Американський президент заявив, що цивілізація у боргу перед ісламом, який проніс світло учення через багато століть і продемонстрував можливості релігійної терпимості і релігійної рівності.
Проблема толерантності в Криму - одна з найбільш гострих і болючих проблем автономії
1
05.06.2009
Оцініть статтю: 
(268 оцінки)
oksana
Зображення користувача oksana.

У своєму зверненні до мусульманського світу в Каїрі президент США Барак Обама закликав відкрити нову сторінку у відносинах США і ісламського світу, передає УНІАН з посиланням на Reuters . Обама звинуватив екстремістів у використанні у своїх цілях напружених відносин Сходу і Заходу і поклав на них відповідальність за погіршення цих непростих взаємин. Президент США має намір продовжити відкриту війну з екстремізмом, який несе загрозу всьому світу і безпеці Америки.

Він вважає, що США і мусульманські країни не повинні бути противниками або суперниками. За його словами, він шукає нових відносин зі Сходом, заснованих на взаємній повазі та інтересі.

США та іслам не є взаємовиключними, насправді у них багато схожого, і вони розділяють спільні принципи. Проте, аби рухатися вперед, вони мають слухати один одного, говорити один з одним і шукати точки дотику, передає слова американського президента УКРІНФОРМ.

Слухачі оплесками зустріли заяву Обами про те, що він боротиметься з негативними стереотипами відносно ісламу. Американський президент заявив, що цивілізація у боргу перед ісламом, який проніс світло учення через багато століть і продемонстрував можливості релігійної терпимості і релігійної рівності. Іслам із самого початку був частиною американської історії, підкреслив американський президент.

Обама також висловився щодо конфлікту Ізраїлю і сектора Газа і закликав обидві сторони до миру.

У своїй промові президент приділив увагу іранській проблемі. На думку Обами, Іран має право на використання мирної ядерної енергії, але це має бути дійсно мирний атом. Іран повинен дотримуватися договору про нерозповсюдження ядерної зброї, заявив Обама. Тому що будь-яка гонка ядерних озброєнь на Близькому Сході ставить під загрозу весь світ.

Кажучи про війну в Афганістані, Обама заявив: «Сполучені Штати не хочуть тримати свої війська в Афганістані, і їм не потрібні там військові бази».

«Афганістан дуже дорого коштував нам, і ми з радістю повернемо кожного солдата додому», – заявив президент США.

На закінчення промови американський президент заявив, що війна в Іраку нагадала США про необхідність шукати дипломатичні шляхи виходу з конфліктів.

Раніше Барак Обама провів у Ер-Ріяді переговори з королем Саудівської Аравії. Монарх нагородив високого гостя вищою нагородою королівства, відзначивши, що ця нагорода дається «лише дуже небагатьом друзям короля». Обама, зі свого боку, заявив, що визнав важливим «побувати у колисці ісламу, аби обговорити з королем багато проблем Близького Сходу».

За матеріалами УНІАН, УКРІНФОРМ

Посилання на тему:

Президент США порадився із саудівським королем перед зверненням до мусульман світу

Близькосхідне турне Барака Обами

Щоб додати коментар, увійдіть або зареєструйтесь
Якшо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.