В Казані надрукувані перші книги по ісламу для незрячих

1
Незрячі мусульманки читают Коран, написаний по системі Брайля, під час Рамадану в Джакарті, 3 вересня, 2008 р. (Фото Reuters)
25.05.2009
Оцініть статтю: 
(323 оцінки)
oksana
Зображення користувача oksana.

У друкарні реабілітаційного центру для сліпих при казанській мечеті Сулейман вийшли три книги по ісламу, написані по системі Брайля.

Як повідомляє INVAK.INFO з посиланням на ІА "Татар-інформ", у друкарні реабілітаційного центру для сліпих при казанській мечеті Сулейман вийшла перша партія ісламських видань. Це три книги, написані по системі Брайля, - ”Книга намазів”, ”Збірник хадисів” та вибрані статті газети “Іслам-Інфо”. Кожна по 100 екземплярів.

До цього віруючі з проблемами зору вивчали основи релігії за книгами, написаними вручну. Промислового виробництва спеціальних видань для незрячих мусульман у країні не було.

“Це досить трудомістке і дороге заняття. Адже собівартість однієї книги 500-700 рублів”, - говорить імам-хатиб мечеті Сулейман Ільдар хазрат Баязитов.

Керівництво мечеті знайшло спонсорів, працями знавців ісламу інваліди по зору зможуть скористатися абсолютно безкоштовно. У планах реабілітаційного центру видання ще десятка найменувань, у тому числі й татарською мовою. Найголовніший проект - видання Священного Корана, можливо, розпочнеться вже влітку.

За матеріалами INVAK.INFO

Щоб додати коментар, увійдіть або зареєструйтесь
Якшо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.