"Ізраїль" не погодиться на розділ Єрусалиму

1
З позиції міжнародного права Східний Єрусалим вважається окупованою територією
22.05.2009
Оцініть статтю: 
(401 оцінка)
oksana
Зображення користувача oksana.

"Ізраїль" назавжди збереже "єдиний" Єрусалим своєю столицею і ніколи не погодиться на його розділ, заявив у четвер глава ізраїльського уряду Біньямін Нетаньяху.

Палестинці претендують на створення столиці власної держави щонайменше у східній частині міста, зайнятій "Ізраїлем" у результаті війни 1967 року, повідомляє УНІАН з посиланням на РІА “Новости”.

"Для мене дуже важливо повернутися сюди і сказати те, що я говорив у Сполучених Штатах... Єдиний Єрусалим - столиця "Ізраїлю". Він був і назавжди залишиться нашим. Він ніколи не буде знову ні розділений, ні розчленований", - сказав Нетаньяху, який завершив напередодні перший візит до Вашингтона як прем`єр.

Він додав, що лише ізраїльський контроль над містом трьох релігій забезпечує послідовникам іудаїзму, християнства і ісламу вільний доступ до своїх святинь.

Виступ глави уряду в Єрусалимі був приурочений до 42-ї річниці об`єднання міста під ізраїльським контролем. До війни 1967 року Східний Єрусалим, включаючи релігійні святині Старого міста - Храм гроба Господнього, мечеть Храмової гори і Західну стіну (Стіну плачу), управлявся Йорданією.

"Ізраїль" пізніше анексував східні, населені переважно арабами квартали Єрусалиму і оголосив все місто своєю "єдиною і неподільною" столицею.

З позиції міжнародного права Східний Єрусалим вважається окупованою територією, і суперечка про його статус складає один із стрижньових аспектів близькосхідного конфлікту.

За матеріалами УНІАН

Посилання на тему:

Б. Обама пропонує свій план близькосхідного врегулювання

«Ізраїль» ставиться зі зневагою до предметів ісламської старовини, знайдених під час розкопок біля Аль-Акси

Щоб додати коментар, увійдіть або зареєструйтесь
Якшо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.