Заклик засудити злочини "Ізраїлю" проти палестинців сконфузив Папу

1
Шейх Тайсір ат-Тамімі і Папа Римський Бенедикт XVI
14.05.2009
Оцініть статтю: 
(111 оцінки)
oksana
Зображення користувача oksana.

У відповідь на незапланований виступ палестинського шейха Тайсіра ат-Тамімі, який закликав Папу Римського Бенедикта XVI засудити злочини "Ізраїлю" проти палестинців і домагатися від ізраїльського уряду припинення агресії, Папа Римський поспішно покинув міжконфесійну асамблею у Єрусалимі.

Папа Римський Бенедикт XVI раніше запланованого покинув міжконфесійну асамблею, що завершувала перший день візиту понтифіка у Єрусалим.

Як повідомляють РІА Новини, приводом до цього став несподіваний виступ палестинського шейха Тайсіра ат-Тамімі, який обрушився з критикою на "Ізраїль". Зійшовши на трибуну, шейх, що очолює систему шаріатських судів на територіях Палестинської національної адміністрації, закликав Бенедикта XVI засудити злочини "Ізраїлю" проти палестинців і домагатися від ізраїльського уряду припинення агресії.

"Ізраїль" знищив наш дім, вигнав наш народ, побудував поселення, зруйнував святині ісламу, знищував у Газі жінок, дітей і старих", - цитує газета "Гаарец" ат-Тамімі, який виступав арабською мовою без перекладу.

Коли Папі переклали цей виступ, він відразу покинув зібрання, не залишившись навіть на церемонію обміну подарунками. Пізніше представники папської канцелярії розкритикували виступ палестинця, заявивши, що він не сприяв діалогу.

Підтримка палестинського суверенітету - добре, але замало

Під час одноденного візиту в місто Віфлеєм на Західному березі ріки Йордан, Бенедикт XVI висловив підтримку прагненню палестинців до суверенітету.

"Святий престол підтримує право вашого народу на суверенну палестинську батьківщину на землі ваших предків, що живе у безпеці і мирі зі своїми сусідами у границях, визнаних міжнародним співтовариством", - сказав понтифік на зустрічі з главою Палестинської національної адміністрації Махмудом Аббасом.

По суті, повторивши заяву, з якою він виступив два дні назад після прибуття в "Ізраїль", Бенедикт XVI знову використав англійський термін homeland (батьківщина, національний осередок) замість слова state (держава), яке значно частіше вживається у подібному контексті.

Проте, змучений блокадою палестинський народ вправі вимагати від Папи більшого. Так, прем'єр-міністр палестинського уряду у відставці Ісмаїл Ханія закликав Бенедикта XVI відвідати сектор Газа і на власні очі побачити "справжній голокост", якому піддаються жителі палестинського анклаву, замість того, щоб прибувати з візитом в ізраїльську державу.

Як пише IslamNews з посиланням на «Аль-Джазіру», Ісмаїл Ханія звернувся до Бенедикта XVI з побажанням побачити його у зруйнованому секторі і ознайомитися з "геноцидом сучасності, метою якого є знищення палестинського народу".

За матеріалами РІА Новини, IslamNews

Посилання на тему:

Чи можуть влаштувати геноцид жертви голокосту?

Бойню в Газі повинен розбирати міжнародний трибунал

Щоб додати коментар, увійдіть або зареєструйтесь
Якшо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.