Турецький міністр: мусульмани сприяють прогресу в Європі

1
Однією з цілей нинішнього уряду Туреччини є перетворення країни на науково-дослідний центр світового масштабу.
31.01.2009
Оцініть статтю: 
(282 оцінки)
oksana
Зображення користувача oksana.

Державний міністр Туреччини у справах науки, техніки та інформації професор Мехмед Айдин нагадав, що мусульманський світ породив великих учених і філософів, що вплинули на розвиток Європи.

Вчора, виступаючи під час прес-конференції у Європарламенті, Айдин підкреслив, що мусульманські мислителі і вчені мали велике значення для епохи Відродження і Реформації у Європі.

Викладач релігії і філософії у турецьких університетах, Айдин заявив, що іслам надає величезну підтримку науковому мисленню.

Він підкреслив, що між релігією і науковими знаннями не існує протиріч, привівши в приклад досягнення мусульманського світу в Середні віки.

«Нам не слід звинувачувати релігію у наших власних помилках, політичних та інших промахах», сказав володар докторського ступеня з історії, який він одержав в Едінбургському університеті.

Айдин прибув у Брюссель, щоб взяти участь у семінарі, присвяченому внеску дослідників і вчених Туреччини у подолання європейських проблем.

Захід підготовлений турецькою Організацією з питань науки і бізнесу (TURBO) та Альянсом лібералів і демократів Європейського парламенту.

Мехмет Айдин відзначив три важливих елементи для прогресу науки і техніки: знання, критичний підхід і моральна відповідальність.

В турецькій науково-дослідній галузі задіяні 150 тис. чоловік. Щорічно країна відправляє на закордонні стажування до тисячі вчених. Міністерство планує залучити на роботу 40 тис. висококласних фахівців.

Однією з цілей нинішнього уряду Туреччини є перетворення країни на науково-дослідний центр світового масштабу, нагадав учений.

За матеріалами Іслам для всіх

Посилання на тему:

Світло зі Сходу. Європейський Ренесанс як породження мусульманської культури

В Туреччині буде відкритий перший у світі музей Ісламської науки і технології

В Нью-Джерсі відкрилася виставка досягнень ісламської науки

В Катарі проходить виставка «Забуте коріння: роль мусульман у становленні Америки»

Щоб додати коментар, увійдіть або зареєструйтесь
Якшо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.