Відкриття найбільшого в Ірані парку для жінок приурочать до Ісламського жіночого дня

Відкриття найбільшого в Ірані парку для жінок приурочать до Ісламського жіночого дня
12.05.2008
Оцініть статтю: 
(453 оцінки)
oksana
Зображення користувача oksana.

В Ісламський жіночий день в іранській столиці відкриється унікальний парк для жінок, де представниці прекрасної статі зможуть відпочивати і займатися спортом у комфортних умовах. Про це повідомляє місцева преса з посиланням на радника мера Тегерана Захру Садат Мошір.

Перша столична "зелена зона" для жінок буде оснащена відкритим і закритим басейнами, тенісним кортом, футбольним полем, площадкою для катання на роликах. В парку буде прокладено дві доріжки - для прогулянок і їзди на велосипеді. Крім спортивних розваг, жительки Тегерана зможуть проводити час у численних ресторанах і кафе, а також відвідати конференц-зал, де будуть організовуватися зустрічі й семінари на "жіночі" теми. У парку також буде відкритий спеціальний дитячий центр з ігровою площадкою, передає ІсламНьюз з посиланням на АМІ-ТАСС.

Подібні парки, куди вхід для сильної половини людства суворо заборонений, уже кілька років існують на півдні країни, в Ахвазі та Боруджені. У Тегерані жіночий парк з'явиться вперше.

Ісламський жіночий день відзначається в Ірані 24 червня. Він присвячений до дня народження дочки пророка ісламу (мир йому) Фатіми.

За матеріалами ІсламНьюз

Щоб додати коментар, увійдіть або зареєструйтесь
Якшо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.