Професор Єльського університету закликає мусульман і християн до зближення

Професор Єльського університету закликає мусульман і християн до зближення
04.03.2008
Оцініть статтю: 
(152 оцінки)
oksana
Зображення користувача oksana.

Мирослав Вольф, професор систематичної теології Єльського університету закликав до зближення мусульман і християн "в епоху, коли відносини між двома конфесіями досягли найнижчої відмітки з часів Хрестових походів".

Вольф відзначає, що християнське послання любові до всього людства, поза всяким сумнівом, не може не слугувати фактором зближення з мусульманським світом. У своєму підході до розв’язання питання міжконфесіональної напруженості він чітко проводить "середню лінію" між явною різкою антипатією та "дешевими компромісами" заради досягнення домовленості за будь-яку ціну.

Особливого значення в цьому сенсі він надає підписаному 138 мусульманськими богословами посланню Папі Римському, котре він назвав "найважливішим міжрелігійним документом за останні 40 чи 50 років", що вельми здивувало християнських теологів, ущент розбивши розхожі стереотипи. Вольф сказав: "Півроку назад я й подумати не міг, що іслам буде асоціюватися в мене з любов'ю до ближнього", повідомляє ІсламНьюз з посиланням на TheLedger.com.

Нагадаємо, що основний акцент у документі був зроблений не стільки на примат формального релігійного законодавства, скільки на питання любові й близькості до Бога, що є непорушними істинами для всіх людей доброї волі.

За матеріалами ІсламНьюз

Читайте також:

Спільне між нами і вами. Лист-заклик до християнських релігійних лідерів світу

Соціально-політична активність мусульман Європи, як засіб боротьби з негативними стереотипами

Щоб додати коментар, увійдіть або зареєструйтесь
Якшо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.